Wednesday, April 28, 2010

National Qualifiers GamesStop Bucuresti


Dupa cum unii dintre voi poate stiti, sambata trecuta au avut loc primele calificari la nationalele de MTG de anul acesta. Gazda lor a fost domnul Cascaval cu al lui GamesStop shop iar in cele ce urmeaza am sa fac o analiza cat mai atenta a concursului cu pricina. Pe masura ce sezonul de calificari inainteaza am sa arunc un ochi asupra fiecarei runde de calificari dupa care va voi prezenta aici concluziile trase.

Concursul a avut 20 de participanti si s-a desfasurat pe de-a cursul a 5 runde de joc.
Sa nu mai tragem de timp si sa il felicitam pe domnul Adrian Teodorescu, jucator dedicat de combo-control, pentru reusita lui de sambata. Adrian a reusit sa plece de la concurs undefeated cu 100 de puncte DCI in buzunar pe langa boosterele de care sigur s-a bucurat. Adrian a jucat Open the Vaults si a navigat un metagame compus in majoritate din Jund si deckurile care incearca sa bata Jund-ul.



Daca ne uitam la procentajele de penetrare in TOP8 tragem urmatoarele concluzii:
1. Daca vrei sa te califici, joaca Jund cu macar doua Jund Charm-uri in sideboard.
2. Daca vrei sa castigi, joaca ceva ce bate Jund dar care nu pierde impotriva altor strategii mai putin populare. Oamenii nu se sfiesc sa vina cu deckuri home-made sau mai putin obisnuite. In consecinta deckuri de genul RDW nu sunt o alegere buna.
3. Vampirii nu mai pot fi considerati o alternativa demna de bagat in seama cand nu bat nici Jund-ul si nici deckurile care sunt construite pentru a bate Jund-ul. Vremea in care vampirii bateau controlul a trecut si pana la o schimbare mai radicala deckul nu va mai avea parte de rezultate bune, daca va veni vreodata schimbarea aceea.
4. Boss Naya ramane un underperformer daca e sa se compare cu Jund. Atata timp cat deckurile de control se axeaza pe infrangerea Jund-ului Naya are sanse pentru ca necesita respunsuri diferite. Totusi majoritatea jucatorilor ce vor juca mid-range vor alege optiunea mai solida si mai usor de jucat.

In incheiere vreau sa va amintesc ca pe 8 mai puteti participa la calificarile din Iasi iar o zi mai tarziu, pe 9, puteti participa la calificarile din Timisoara.
Va las cu lista castigatoare de sambata:

No comments:

Post a Comment