Monday, April 12, 2010

Valve wins Escapist Developer's Showdown March Mayhem


Trebuie sa recunosc ca preferam sa castige Bioware finala. Oricat respect am pentru viziunea celor de la Valve, sunt un om care isi savureaza RPG-urile. Fie ele si mai railroad-ish cum face Bioware mai nou.
Concursul nu a dus lipsa de evenimente majore principala atractie fiind "nesimtirea" celor de la Zynga sa ajunga in semi-finala detronand mastodonti ca si Square Enix (Final Fantasy), Infinity Ward (Call of Duty: Modern Warfare) sau Rockstar Games (Grand Theft Auto). Pt. cine nu stie Zynga este un developer de jocuri casual care a facut FarmVille, Mafia Wars si mai multe aplicatii de genul acesta pentru Fa(r)cebook.
Cum de au ajuns asa de departe in pofida hoardelor de gameri furiosi? E simplu sa dai un singur mail la milioanele de utilizatori ce iti folosesc aplicatiile pe Facebook. Iar din acele milioane cateva zeci de mii vor avea si timpul sa dea cele doua clickuri necesare pentru a aduce un vot in tabara Zynga. In acelasi timp ceilalti utilizatori trebuiau sa treaca prin procesul de creare al unui user pe site-ul Escapist.
Totusi nu te pui cu gamerii. Era si culmea sa castige Zynga iar jucatorii hard-core au lasat diferentele de o parte si au votat orbeste astfel incat "noobii" de pe Facebook sa lase developmentul de jocuri si sa se intoarca la fermele lor virtuale.

Cateva zile mai tarziu Valve reuseste sa doboare titlul si sa ia trofeul. Probabil ca nu le e frica de hoardele de fani Star Wars sau Forgotten Realms, desi fiind vorba intre noi, ar trebui sa le fie.

Sper ca data viitoare vom evita astfel de "scapari" si nu ne vom trezi din nou cu nume de developeri casual care au acces la voturi mai mult sau mai putin nelimitate in listele studiourilor care concureaza.

Pana atunci, dupa cum zice prietenul meu bun Sheldon: baZynga!

PS: aici gasiti bracket-urile concursului.

No comments:

Post a Comment