Thursday, May 27, 2010

Craiova & Cluj National Qualifiers


Sambata trecuta pentru cativa jucatori de Magic din tara a fost ziua calificarior la ei in oras. Vorbesc despre jucatorii din Craiova si cei din Cluj-Napoca, care s-au infruntat pentru (pen)ultima sansa de a participa la nationalele de Magic de pe 24 Iulie.
Calificarile craiovene au fost de rang mai mic si in consecinta au fost puse la bataie doar patru locuri la nationale. Cei opt participanti s-au intrecut in maiestria de a se lovi reciproc cu cartonase colorate iar ultimul care a mai stat in picioare la final a fost Luigi Tatulescu care si-a dovedit oponentii cu ajutorul deck-ului lui de vampiri.


Observam un metagame variat, tipic comunitatilor mici, cu liste predominant rogue in care fiecare deck a reprezentat douasprezece procente si jumatate din metagame.
Cum era de asteptat, cei care au jucat deckuri cat de cat cunoscute s-au plasat mai sus in clasament. Totusi e foarte curios ca nimeni nici macar nu incearca sa joace Jund. Nu cred ca are de a face cu varsta comunitatii cat cu sentimentele jucatorilor mai noi pentru deckul de Jund.


Alte deckuri ce s-au calificat sunt: BR Aggro, MonoWhite Allies si Boros respectiv.
Sa-l felicitam pe Luigi si sa-i aflam secret tech-ul studiindu-i lista:


Trecand la Cluj dam de un concurs de 21 de participanti. Cel mai mare de acest fel din tara pana acum si as vrea sa felicit organizatorii pentru efortul depus inainte sa trec mai departe.


La prima vedere observam un metagame destul de plin de control. Daca luam si Polymorph-ul ca fiind o forma de control, o sa-i spunem combo-control, procentul total al deckurilor de control ajunge aproape de 43%. Mi se pare un procent foarte ridicat in conditiile in care nu am luat in calcul cele 24 de procente de rogue decks. Deckurilor aggro le mai raman doar 33 de procente din metagame.
Alta "ciudatenie" ar fi rezultatele mediocre ale pilotilor de Jund. Au fost trei la numar si doar unul a reusit sa sparga top4-le.


Top8-ul prezinta alte numere favorabile strategiilor de control si chiar daca, consideram Polymorph un deck combo tot controlul ocupa cele mai multe pozitii el adjudecandu-si jumatate din top8.
Fericitul castigator din Cluj este nimeni altul de Alexandru Savescu care a pilotat un Polymorph.dec pana pe locul 1. Pentru lista lui si chiar oricare din concurs puteti accesa pagina de pe deckbox.org.
Trebuie sa recunosc ca nu sunt un fan prea mare al listei domnului Savescu. Mi se pare o idee proasta sa joci si Emrakul si Iona in maindeck. Mai mult, lipsa a patru copii de Awakening Zone si a oricarei copii de Jace 2.0 ma alunga si mai mult de la lista ce a pilotat-o Alex. In schimb Dispel-urile din side sunt geniu pur. Recunosc ca saptamana aceasta nu am avut timp sa citesc articole si sa fiu la curent cu ultimele techuri si poate ca nu e mare inovatie dar cartea este destul de relevanta incat sa ia prin surprindere pe orice jucator veteran si suficient de "cute" incat sa nu se astepte multa lume la ea.

In other news ambele Gameday-uri din Romania au fost castigate de Jund asa ca nu va grabiti sa puneti coroana de flori la capataiul deckului RGB. Jund continua sa fie un deck extrem de potent iar atata timp cat avem un format sanatos in care deckurile nu se pot concentra doar pe infrangerea Jund-ului putem conta pe rezultate solide din partea lui. Desigur cine vrea sa bata Jund-ul il va bate. Asta nu mai este de mult o problema. Adevarata problema este sa bati Jund-ul si sa-ti mentii procentajele si contra celorlalte deckuri.

So, felicitari lui Alex, Dimi, Luigi si Catana (castigatorii din weekendul ce a trecut) si in incheiere va las cateva linkuri.

Sayonara
Ra

RoE Gameday Facebook Pics
RoE Gameday Finals 1st Game
RoE Gameday Finals 2nd Game
RoE Gameday Finals 3rd Game (doar finalul, am avut ceva probleme la telefon)

www.facebook.com/raoul.trifan
www.twitter.com/raool309
ra[at]deckmaster[dot]ro

PS: ultimele detalii despre LCQ, Nats si side-drafturile de la LCQ au fost postate aici.

No comments:

Post a Comment