Tuesday, May 18, 2010

Otaku Festival National Qualifiers



Astazi in noul episod din saga intergalactica a calificarilor la nationalele romanesti de MTG pe 2010 avem placerea sa analizam concursul ce s-a desfasurat sambata in cadrul festivalului OtakuFest din Bucuresti.
Pentru inceput sa privim metagame-ul total si sa amintim principalele trenduri ce sunt reprezentate:



Observam prezenta continua a Jund-ului in Bucuresti semn ca jucatorii de acolo stiu sa joace deckul ce le aduce cele mai mari sanse la calificare. Deckurile de tip aggro sunt mult mai numeroase decat cele de control si vedem ca un singur vajnic luptator s-a incumetat sa porneasca la lupta sub stindardul alb-albastru. Sa fie oare pretul cartilor factorul delimitativ?
Unul dintre Bant-uri era versiunea cu Sovereigns of Lost Alara dar a fost pus laolalta cu celalalt din motive obiective.



Liviu Voicu a reusit sa ia locul intai cu un build de Naya construit in jurul lui Vengevine. Cred ca prefer versiunea "all creature" decat sa joc Kor Skyfisher pentru a ajuta la "reanimare" dar se pare ca pentru Fox a functionat si asa.
Din pacate singurii jucatori de control sau combo nu au reusit sa se califice, posibil din cauza calitatii jocului lor? Nu pot sa spun sigur pentru ca nu cunosc personal jucatorii respectivi. Oricum daca vroiai sa castigi sambata, trebuia sa joci aggro.
Alta "neregularitate" o gasim cand ne uitam la arhetipurile necunoscute din top8 care s-au calificat in numar de doua. Alexandru Nechitoaia cu al lui GW Monument si Mirea Andrei cu un Wr Aggro au reusit sa aduca arhetipuri in majoritate necunoscute si sa se califice cu ele. Poate ca cei doi sunt viitorul deckbuilding-ului romanesc. Om trai si om vedea. Sunt foarte curios cu ce deckuri se vor prezenta ce doi la Nats.

Pe final, dupa cum v-am obisnuit. Lista castigatoare. Si felicitari lui Fox!

2 comments:

  1. kor skyfisher e un trick destul de interesant late-game, de aia si joaca fox doar 2

    poate "untapa" un land daca nu ai land de jucat
    poate intoarce un sejiri steppe pt protectie
    poate salva un manland de la spreading seas
    poate intoarce un mystic pt a mai cauta un echipament
    poate intoarce un ranger of eos sau bloodbraid elf pt card advantage
    poate intoarce un oring pentru a raspunde la un threat mai mare
    in cel mai rau caz se poate intoarce pe el insusi pentru a reanima un vengevine

    alex n.

    ReplyDelete
  2. Pe la mondialele de anul trecut am jucat Boros asa ca stiu ce poate face skyfisher-ul. Tot ce ziceam este ca mi se pare mai puternic approach-ul de "all creatures" la naya momentan. Desi nu am testat per se cu skyfisher asa ca pot sa gresesc cand spun asta.

    ReplyDelete